CalaisTurbo New Tags END Ignore Digital Niche Code -->
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > calaisturbo.com.au > VL Turbo Discussion
G-Cylinder

Reply

 

Thread Tools
Old 17-04-10, 19:09   #1
XEC747
328 PSI biteforce
 
XEC747's Avatar
 
Join Date: 28-07-02
Location: Melbourne, SIKTIR GIT
Car: VL, VR, VE
Trader Rating: (9)
fuel pump wont prime?

Last weekend I went to start my VLT and the fuel pump wouldnt prime. I checked the fuses and they were fine.

I had started it the weekend before with no issues.

I just then tried again and the same deal so I tested the fuel pump by hooking a jump starter up to it and it was working.

It has a MT-8 so I dont know if this is part of the problem?

BTW, nothing has changed in between, ie I haven't driven it.

Anybody have any ideas?
__________________
Tatum - ETA 25/6/13

Last edited by XEC747; 17-04-10 at 19:12.
XEC747 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-10, 21:33   #2
RJB-223
(******)
 
RJB-223's Avatar
 
Join Date: 06-05-03
Location: Melbourne, 3000
Car:
Trader Rating: (28)
You mentioned you checked the fuse... Did u check the relay ?
RJB-223 is offline   Reply With Quote
Old 17-04-10, 22:57   #3
XEC747
328 PSI biteforce
 
XEC747's Avatar
 
Join Date: 28-07-02
Location: Melbourne, SIKTIR GIT
Car: VL, VR, VE
Trader Rating: (9)
Yeah switched everything over with known working ones. Microtech is working as the lights are on but it seems no-one is home.

I haven't played much but it got me stumped as to what it could be as the car hasn't moved
__________________
Tatum - ETA 25/6/13
XEC747 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-10, 18:30   #4
XEC747
328 PSI biteforce
 
XEC747's Avatar
 
Join Date: 28-07-02
Location: Melbourne, SIKTIR GIT
Car: VL, VR, VE
Trader Rating: (9)
Got it sorted.

I removed the fuel pump and put power to it. It no workey mother Fker
__________________
Tatum - ETA 25/6/13
.
XEC747 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-10, 18:47   #5
jase_vlct
Player
 
jase_vlct's Avatar
 
Join Date: 31-01-10
Location: VIC, colac vic
Car: vlct (4sale), vp hsv sports wagon #17
Trader Rating: (0)
think i got same prob too wats a good fuel pump?? to use
jase_vlct is offline   Reply With Quote
Old 19-04-10, 19:02   #6
josh303
Official Member
 
josh303's Avatar
 
Join Date: 15-01-05
Location: VIC, G.V
Car:
Trader Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by jase_vlct View Post
think i got same prob too wats a good fuel pump?? to use
bosch motorsport 044.

see sticks thread.
josh303 is offline   Reply With Quote
Old 19-04-10, 19:04   #7
XEC747
328 PSI biteforce
 
XEC747's Avatar
 
Join Date: 28-07-02
Location: Melbourne, SIKTIR GIT
Car: VL, VR, VE
Trader Rating: (9)
Mine was a bosch 044. Hadn't done that many kays either. Sounds like it may be blocked because it tries to turn but cant.

They're $220 odd ebay. Not sure how much anywhere else.
__________________
Tatum - ETA 25/6/13
XEC747 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 16:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger