CalaisTurbo New Tags
User Name: Password:

Go Back   calaisturbo.com.au > calaisturbo.com.au > VL Non-Turbo Discussion
G-Cylinder

Reply

 

Thread Tools
Old 12-05-16, 18:24   #1
skyline98
Player
 
Join Date: 12-05-16
Location: VIC, north-western suburb
Car:
Trader Rating: (0)
VL Cold Start Issue

Hi

My vl when cold is difficult to start, after about 2 minutes, it will actually start and run perfectly. Things that have been changed. New leads, New spark plugs, new distributor, new fuel pump, new fuel filter, air flow meter.
skyline98 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-16, 09:22   #2
SIroller
CAL.415
 
SIroller's Avatar
 
Join Date: 11-03-07
Location: International, Chapel Street
Trader Rating: (52)
theres a cold start valve at the front of the inlet manifold. its sorta near the radiator hose it bolts on with a plug on top and a big long stem upwards.

try that.

starting to become a more common issue with vls a few mates have had this issue whereas before a few years ago i never even knew what one was.
__________________
Hibernating.
SIroller is offline   Reply With Quote
Old 16-05-16, 16:27   #3
skyline98
Player
 
Join Date: 12-05-16
Location: VIC, north-western suburb
Car:
Trader Rating: (0)
That seems to have fixed it abit, but now when I start my car, it starts then dies after a couple of seconds, when I try and start it a couple of more times, it actually idles
skyline98 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +10. The time now is 05:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ad Management plugin by RedTyger